Zuzančiny stískance

Iljusa Kuchařka: Iljusa

Bramborová jídla 15 názorů

Suroviny

brambory
sůl
hladká mouka (můžeme půl na půl s polohrubou)
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a sůl. Množství (přibližně): 1 kg brambor, 1 lžička soli, 400 - 500 g mouky, vše záleží na kvalitě brambor.

  2. Utvoříme těsto, konzistence na bramborové knedlíky. Rozdělíme na porce. Poté vyválíme placku, kterou potřeme olejem, posypeme pepřem a solí.

  3. Zabalíme podle fotky níže a nakonec balíček "stiskneme" jakoby vytvoříme zaječí stopu a dáváme na vymaštěný plech a potíráme mírně olejem. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Tento recept mám od své tchyně, která byla ze Slovenska. Správně upečený stiskanec jakoby listuje :-)

www.zdravavarecka.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zuzančiny stískance

  • Evane Evane

    Tak já jsem z časových důvodů trochu podváděla a udělala to ze pytlíkového bramborového těsta. No musím říct, že se to všechno snědlo, ALE trochu jsem to přehnala s pepřem (dávala jsem barevný drcený), takže to krapet hodně pálilo.:-D Návštěva byla upejpavá, takže jsem stískance nakrájela na proužky (aby to nebylo tak veliké, když nevěděli co od toho čekat :))) ) a snědlo se to. Příště zkusím dělat menší stískance, méně pepře a zkusím to dát na pečící papír...:-p

    Odpovědět

  • jezibabka1 jezibabka1(neregistrovaný)

    vyskúšané, zjedené - MŇAM:yes: a máš pravdu, jedna dávka nestačí :-D

    Odpovědět

  • jezibabka1 jezibabka1(neregistrovaný)

    ahoj Iljusa, neviem sa na Teba nakontaktovať a mám k Tebe prosbu, rada by som Tvoj receptík uverejnila na portále Varecha, pretože sa mi veľmi páči a dnes ho chcem urobiť, samozrejme uvediem ako autora Teba. Prosím pošli mi odpoveď na bajusova.k@gmail.com. Ďakujem a prajem pekný deň

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    jajine - jsem ráda že se povedlo a chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • jajine jajine

    Ty tvoje stískance, Iljuško:-K, mě už dlouho lákaly. Dnes mi zbyly od oběda vařené brambory, tak jsem je "prubla":-8. Asi nevypadají přesně, jak by měly;-), ale jsou moc dobré, a protože jsem pepřem nešetřila, tak i k vínku večer pro návštěvu se šiknou:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Mirčo - doporučuji dělat ve velkém množství - je to velmi "žravé" :-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-)neznám:-O,ale 100% vyzkouším;-).Musí to být i dobrá mňamka jen tak na letní večeři,k tomu zeleninový salátek,vychlazené piviště(u nás Zlatopramen:-p).Ukládám a upeču:-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Ilonko(Iljuso). Mám mnoho přátel a tak jako já jsou víceméně oni a někdy i jejich manželky často (jak jinak, když k sobě tíhnem) XXL a možná i XXXL. HI HI. Samožřejmě jsem je upozornil na tvoje stránky, které získaly dost na popularitě. Nechci tě (když máš tu dovolenou) nějak nyní otravovat, ale ještě se k tomu tak za nějký ten den, nebo týde vrátím a pak třeba pokecáme víc. Zatím ahoj Václav.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Václave, děkuji za pochvalu - co se týče webovek a fotek, je to velký "žrout" času a já ho bohužel mám velice málo vzhledem ke své práci a nemoci manžela. Nemluvě o tom, že jsem často vyčerpaná z dotazů některých žen, jak zhubnout při výšce 170 cm a váze 65 kg :-// To pak kolikrát lituji, že jsem stránky udělala ;-)Tento receptík jsem vložila jako jeden z dlouho posledních, mám dovolenou a tu nehodlám profotit a provařit :-D:-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Ilonko(Iljuso). Máš to pěkné postupy krok za krokem. To by stálo za kuchařku(někamm poslat), zvláště pro začátečníky. Já se vracím tu a tam k tvým stránkám, abych něco vybral pro svoji ženu (musí se řídit vším možným kvůli ledvinám a není jednoduché jíst dobře a aby to bylo trochu pestré) a přitom jsem si uvědomil, že tvé stránky by zatraktyvněli a více upoutali (i já bych byl vděčný), kdyby u tvých receptů byly také tak super rozpracované fotky jako zde. Jak si myslím s focením nemáš problém a podle receptů asi vaříš (jako i často u nás v rodině.Něco pro mne a jiné pro ženu) nadvojmo. Něco vaříš pro sebe (dieta na hubnutí) a něco pro ostatní členy rodiny a strávníky. Ahoj Václav.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ilonko, už mám v oblíbených, určitě vyzkouším. Hezký fotopostup:yes:. Posílám čtvrtý bodík.
    :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ďalšia zabudnutá dobrota...U nás sa jedla napr. so sýtymi kyslými polievkami - mliečna fazuľová, zemiaková, šošovicová...Mám k tomuto jedlu citový vzťah...
    Krásny recept, krásne spomienky na detstvo.
    (+)
    Pekný večer želám!
    (Dala by som som dlhé "í", pretože my na Slov. stÍskame, ale v podstate je to jedno.)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Bibinko :-D:-D já to také neznala, než jsem Míšu (muže) potkala, to už je 22 let ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ilonko, to je ale krása! To vůbec neznám, ani sem o tom nikde nečetla ani neslyšela-zase se mám co doučovat:-D:-))
    No a ta fotka, ta nepotřebuje žádný komentář;-)to je jako televizní reklama na Gambrinus:yes: Bodík je víc než jasnej:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jééé, to musí být dobrůtka!!:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: ledvinova dieta recepty ledvinová dieta stiskanice recepty z termomixu recepty na ledvinovou dietu ledvinová dieta kuchařka recepty - ledvinová dieta kuchařka na ledvinovou dietu recepty pro ledvinovou dietu recepty v termomixu recept na stiskanice ledvinová dieta - recepty bramborove stiskance kucharka k termomixu recepty při ledvinové dietě zemiakove stiskance sciskance recepty ledvinova dieta ledvinová kuchařka kuchařka - ledvinová dieta

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít