Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 379 kJ / 1 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,74 g |
| Tuky | 5,65 g |
| – nasycené | 1,21 g |
| – nenasycené | 5,48 g |
| –– mononenasycené | 1,52 g |
| –– polynenasycené | 3,96 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 55,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 355 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 168,67 g |
| – cukry | 28,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 250 g 250 g brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 50 g 50 g kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 50 g |
| 150 g 150 g cherry rajčat | Rajčata cherry | 150 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| čerstvé bylinky | Petržel nať čerstvá |