Nutriční hodnoty (Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 498 kJ / 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 87,74 g |
– nasycené | 11,34 g |
– nenasycené | 71,24 g |
–– mononenasycené | 36,04 g |
–– polynenasycené | 35,20 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 8,01 g |
– cukry | 1,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 ks 10 ks čerstvých krevet (očištěné cca 170 g) | Krevety loupané | |
3 plátky 3 plátky rýžového papíru na smažení | Rýžový papír | |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
3 listy 3 listy salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
1 1 avokádo (240 g) | Avokádo čerstvé | |
60-80 g 60-80 g majonézy domácí (nebo koupené) | Majonéza | 70 g |
1/2 1/2 citronu (šťáva) | Citrón čerstvý | 45 g |