Nutriční hodnoty (Hruškovo-jablečná žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 708 kJ / 1 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 97,47 g |
| – nasycené | 53,31 g |
| – nenasycené | 35,95 g |
| –– mononenasycené | 31,31 g |
| –– polynenasycené | 4,65 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 516 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 187,57 g |
| – cukry | 176,97 g |
| ––– laktóza | 25,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vánočka | Vánočka | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| rozinky podle potřeby | Rozinky | |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| skořice podle chuti | Skořice ceylonská |