Nutriční hodnoty (Krémová polévka z dýně, jablek a brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 830 kJ / 1 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,40 g |
| Tuky | 40,96 g |
| – nasycené | 25,52 g |
| – nenasycené | 14,36 g |
| –– mononenasycené | 11,49 g |
| –– polynenasycené | 2,87 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 31,13 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 839 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 146,95 g |
| – cukry | 75,92 g |
| ––– laktóza | 29,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g dýně | Dýně čerstvá | 400 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 120 ml 120 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 120 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř podle chuti | Pepř černý mletý | |
| 4 plátky 4 plátky bílého toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 80 g |
| máslo na pomazání | Máslo kravské | |
| sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |