Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s ořechy a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 148 kJ / 3 381 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,27 g |
| Tuky | 152,46 g |
| – nasycené | 64,90 g |
| – nenasycené | 68,83 g |
| –– mononenasycené | 39,52 g |
| –– polynenasycené | 29,31 g |
| ––– omega 3 | 4,43 g |
| Vláknina | 32,52 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 683 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 363,55 g |
| – cukry | 195,90 g |
| ––– laktóza | 18,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 120 g 120 g medu | Med nepasterovaný | 120 g |
| 500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 5-6 5-6 jablek | Jablko čerstvé | 825 g |
| 50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| tuk na vymazání formy | Margarín |