Nutriční hodnoty (Vejce zapečená se špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 642 kJ / 3 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,68 g |
| Tuky | 336,68 g |
| – nasycené | 179,88 g |
| – nenasycené | 141,72 g |
| –– mononenasycené | 122,64 g |
| –– polynenasycené | 19,09 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 13,92 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 4,71 g |
| Sůl | 11,64 g |
| Sacharidy | 32,02 g |
| – cukry | 23,82 g |
| ––– laktóza | 15,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky špenátu | Špenát čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 200 g 200 g hříbků (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | 200 g |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| 2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |