Nutriční hodnoty (Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 913 kJ / 2 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,91 g |
| Tuky | 91,06 g |
| – nasycené | 47,09 g |
| – nenasycené | 33,71 g |
| –– mononenasycené | 28,32 g |
| –– polynenasycené | 5,39 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 32,95 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 282,26 g |
| – cukry | 168,92 g |
| ––– laktóza | 19,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80-100 g 80-100 g třtinového cukru (část lze nahradit čekankovým sirupem) | Cukr třtinový | 90 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 3 3 velká vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| skořice dle chuti | Skořice ceylonská | |
| 1 1 velká hrst nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 50 g 50 g rozmixovaných ovesných nebo žitných vloček (nebo ovesné mouku) | ||
| 150 g 150 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
| 250 g 250 g polotučného měkkého tvarohu (ve vaničce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička medu (nebo čekankového sirupu) | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky limetové šťávy (nebo citronové) | Šťáva z limetky | 7.5 ml |
| 200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |