Nutriční hodnoty (Dortíky s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 12 106 kJ / 2 894 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,48 g |
| Tuky | 71,13 g |
| – nasycené | 8,97 g |
| – nenasycené | 54,01 g |
| –– mononenasycené | 37,86 g |
| –– polynenasycené | 16,16 g |
| ––– omega 3 | 4,28 g |
| Vláknina | 30,33 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 318 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 498,62 g |
| – cukry | 318,45 g |
| ––– laktóza | 3,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 240 g |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 ml 80 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 120 g 120 g rozinek | Rozinky | 120 g |
| máslo na pomaštění | Máslo kravské | |
| polohrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce loupaných mandlí | Mandle loupané |