Nutriční hodnoty (Jablka v županu smažená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 566 kJ / 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
| Tuky | 22,06 g |
| – nasycené | 3,97 g |
| – nenasycené | 14,93 g |
| –– mononenasycené | 10,33 g |
| –– polynenasycené | 4,60 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,31 g |
| Sacharidy | 78,60 g |
| – cukry | 9,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká lžíce cukru moučka | Cukr bílý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice (podle chuti i více) | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| med (nebo javorový sirup) | Med nepasterovaný | |
| zmrzlina (nemusí být) | Zmrzlina vanilková | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |