Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Vepřové maso Doba přípravy: 3 hodiny bez nakládání a odležení v lednici 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 3 hodiny bez nakládání a odležení v lednici 9 názorů

Suroviny 4-5 porcí

1 celé bůčkové žebro
2 PL soli
1 KL moučkového cukru
8 stroužků česneku
Marináda:
3 KL sladké chilli omáčky
4 KL nakládaného zeleného pepře
2 PL rajského protlaku
2 PL domácího kečupu
3 PL sojové omáčky
3 PL brusinkové marmelády
2 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské fólie a nechám týden v chladnu uležet.

  2. Poté důkladně omyji, osuším a nakrájím na jednotlivá žebra, dám do mísy, zaliji marinádou, nechám 2 hodiny uležet v chladu.

  3. Pak dám do pekáče vymazaného sádlem a přikryté dám na 2 hodiny do trouby při 120°C, sundám poklici a 40 minut dopékám na 230°C za častého přelévání šťávou. Když je potřeba, mírně podliji.

Komentáře k receptu Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Tématické fráze: nakládaná vepřová žebra žebírka v marinadě nakládaná žebra marináda na žebra nakladané žebra marináda na žebírka nakládání žeber marináda na pečené žebra vepřová žebra v marinádě marináda na vepřová žebra nakládání žebírek nakládaní žebra nakládaná pečená žebra marináda na vepřová žebra pečená marinada na vepřove žebra nakladane veprove zebra nakládané vepřová žebra pečená vepřová žebírka pečená vepřová žebra v marinádě recepty pečené vepřové žebírka