Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 3 hodiny bez nakládání a odležení v lednici 4-5 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

1 celé bůčkové žebro
2 PL soli
1 KL moučkového cukru
8 stroužků česneku
Marináda:
3 KL sladké chilli omáčky
4 KL nakládaného zeleného pepře
2 PL rajského protlaku
2 PL domácího kečupu
3 PL sojové omáčky
3 PL brusinkové marmelády
2 PL oleje
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské fólie a nechám týden v chladnu uležet.

  2. Poté důkladně omyji, osuším a nakrájím na jednotlivá žebra, dám do mísy, zaliji marinádou, nechám 2 hodiny uležet v chladu.

  3. Pak dám do pekáče vymazaného sádlem a přikryté dám na 2 hodiny do trouby při 120°C, sundám poklici a 40 minut dopékám na 230°C za častého přelévání šťávou. Když je potřeba, mírně podliji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 333 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Tématické fráze: nakládaná vepřová žebra žebírka v marinadě nakládaná žebra nakladané žebra nakládání žeber marináda na pečené žebra marináda na žebírka vepřová žebra v marinádě nakládání žebírek nakládaná pečená žebra marináda na vepřová žebra pečená marináda na vepřová žebra nakládaní žebra nakladane veprove zebra marinada na vepřove žebra pečená vepřová žebra v marinádě pečená vepřová žebírka nakládané vepřová žebra vepřové žebra nakládané marinada na pečena žebírka

Zapomněl/a jsem heslo