Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z kotrče na způsob dršťkové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 971 kJ /
949 kcal
Bílkoviny32,58 g
– z toho živočišné bílkoviny11,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,83 g
Tuky55,29 g
– nasycené28,70 g
– nenasycené25,86 g
–– mononenasycené19,26 g
–– polynenasycené6,60 g
––– omega 30,57 g
Vláknina45,31 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 964 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy60,80 g
– cukry24,43 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kotrče kadeřavého Hřib čerstvý 500 g
100 g 100 g kořenové zeleniny Mrkev čerstvá 100 g
1,5 litru 1,5 litru vývaru Vývar masový 1500 ml
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
sůl podle chuti Sůl mořská
3 kuličky 3 kuličky celého pepře Pepř černý
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
50 g 50 g slaniny Špek 50 g
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
1 špetka 1 špetka pálivé papriky Paprika pálivá
1 špetka 1 špetka majoránky Majoránka sušená
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.