Nutriční hodnoty (Křupavý smažený květák v pivním těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 951 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,97 g |
| Tuky | 4,27 g |
| – nasycené | 0,94 g |
| – nenasycené | 2,52 g |
| –– mononenasycené | 0,60 g |
| –– polynenasycené | 1,92 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 17,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,76 g |
| Sůl | 4,73 g |
| Sacharidy | 121,36 g |
| – cukry | 25,13 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 - 550 g 500 - 550 g květáku (1 menší květák) | Květák čerstvý | 525 g |
| 30-40 g 30-40 g hladké mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
| 150 ml 150 ml světlého piva (studené) | Pivo světlé 10ᵒ | 150 ml |
| sádlo nebo olej na smažení | Sádlo vepřové |