Nutriční hodnoty (Pomazánka z kořenové zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 030 kJ / 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,86 g |
Tuky | 52,92 g |
– nasycené | 14,75 g |
– nenasycené | 33,31 g |
–– mononenasycené | 12,34 g |
–– polynenasycené | 20,97 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 31,81 g |
– cukry | 23,18 g |
––– laktóza | 8,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
60 g 60 g bulvového celeru | Celer bulva čerstvá | 60 g |
60 g 60 g kořenové petržele | Petržel kořenová čerstvá | 60 g |
100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
200 g 200 g pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 200 g |
3 lžíce 3 lžíce tatarské omáčky (nebo majonézy) | Tatarská omáčka | 45 g |
olej | Olej řepkový | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
zelená petrželka (nebo pažitka, podle chuti) | Petržel nať čerstvá |