Nutriční hodnoty (Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 27,42 g |
| – nasycené | 14,92 g |
| – nenasycené | 12,20 g |
| –– mononenasycené | 9,28 g |
| –– polynenasycené | 2,93 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 1,55 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,80 g |
| – cukry | 0,58 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové kýty | Vepřová kýta | |
| 4 4 velké hrsti čerstvých hub | Hřib čerstvý | |
| 1/2 litru 1/2 litru vývaru (např. kuřecího) | Vývar masový | 500 ml |
| 1 1 cibule | ||
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý |