Nutriční hodnoty (Kapr na hořčici s batátovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 280 kJ / 784 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,82 g |
| Tuky | 74,98 g |
| – nasycené | 23,00 g |
| – nenasycené | 49,42 g |
| –– mononenasycené | 30,91 g |
| –– polynenasycené | 18,51 g |
| ––– omega 3 | 3,36 g |
| Vláknina | 3,19 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 21,62 g |
| – cukry | 4,48 g |
| ––– laktóza | 0,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kapří filety bez kůže | Kapr filet | |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 22.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| 250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
| 100 ml 100 ml sójové smetany | Smetana sójová tekutá | 100 ml |
| trocha trocha petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 větší batáty | Batáty neloupané | |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |