Nutriční hodnoty (Květákovo-kedlubnový krém se šunkou a smaženou mrkvičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 009 kJ / 719 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,72 g |
| Tuky | 44,18 g |
| – nasycené | 27,63 g |
| – nenasycené | 16,90 g |
| –– mononenasycené | 12,69 g |
| –– polynenasycené | 4,21 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 16,08 g |
| Cholesterol | 217 mg |
| Sodík | 1,29 g |
| Sůl | 3,23 g |
| Sacharidy | 32,16 g |
| – cukry | 20,33 g |
| ––– laktóza | 3,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky květáku | Květák čerstvý | 350 g |
| 1 1 velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1,25 l 1,25 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1250 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 100-150 g 100-150 g šunky vcelku | Šunka vepřová vařená | 125 g |
| cibulová nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| pažitka na posyp | Pažitka čerstvá | |
| čerstvě strouhaný muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |