Nutriční hodnoty (Kapr podle pánů z Rožmberka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,04 g |
| Tuky | 137,65 g |
| – nasycené | 49,96 g |
| – nenasycené | 69,08 g |
| –– mononenasycené | 58,84 g |
| –– polynenasycené | 10,24 g |
| ––– omega 3 | 1,54 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 508 mg |
| Sodík | 1,87 g |
| Sůl | 4,60 g |
| Sacharidy | 103,19 g |
| – cukry | 91,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kapra (filety) | Kapr | 600 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 100 g |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 130 ml 130 ml červeného vína | Víno červené suché | 130 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| rozmarýn nebo tymián | Rozmarýn sušený | |
| chléb (na topinky) | Chléb pšeničný kváskový |