Nutriční hodnoty (Řízek Ondráš (poněkud jinak))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,20 g |
| Tuky | 20,46 g |
| – nasycené | 5,11 g |
| – nenasycené | 9,91 g |
| –– mononenasycené | 6,60 g |
| –– polynenasycené | 3,31 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 289 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 182,80 g |
| – cukry | 15,60 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| plátky plátky měkkého salámu | Měkký salám | |
| plátky plátky trvanlivého salámu (např. Herkules, Křemešník, Poličan) | Suchý salám | |
| niva | Niva 50% t. v s. | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové |