Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 21 názorů

Suroviny

4 filety z lososa
6 stroužků česneku
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice výrazné chuti
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru
vývar
hladká mouka
máslo
citrón
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem.

  2. Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky filetů).

  3. Mezitím uvaříme brambory na přílohu a v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla.

  4. Na másle opečeme prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat), necháme ho rozvonět (1-2 minutky)a zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky.

  5. Promícháme, prosmahneme a zalijeme vývarem (asi 200 ml).

  6. Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a za neustálého promíchávání či prošlehávání povaříme 10-15 minut dohladka.

Poznámka

Pokrm pochází z pořadu Prima vařečka, kde ho připravovala žena, provdaná do Švédska, jako ukázku švédského jídla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

  • AlegroBravo AlegroBravo

    Výborný recept se skvělou omáčkou. Přidávám foto mého výtvoru.

    Odpovědět

  • Niky Niky(neregistrovaný)

    Teda, moc děkuji za zajímavý recept! Muži jsem udělala lososa, sobě tedy vege variantu, ale omáčka naprosto luxusní a ryba prý také! Jsem ráda, že znám další švédský recept, rozhodně někdy zase udělám, velmi zajímavé :)

    Odpovědět

  • Nina.Angels Nina.Angels

    Je to přímo ooobrmňamka :yes: ;-) :-K

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Elizo :-K, opravdu to byla mňamka :yes:. K narozeninám si manžel přál na oběd rybu a já vybrala Tvůj receptík :-). Vím, že jsem šáhla po tom správném. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď už jenom fotečku ;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Radko, vysušená není, to za deset minut pečení tučný losos fakt nestihne.
    Jemné maso - kuře, ryby - peču na více stupňů, přes 200°C a maso, které je potřeba péct déle - hovězí, vepřové - naopak dlouze a při nižší teplotě. Nevím, třeba je to špatně, ale je to zkušenost mých předků (kuchařů) a maso je vždy dobré.

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS

    fotky krasny, ale pect rybu na 250 se mi zda hodne. musi se vysusit. ja bych dala tak 180 max:-S:-8

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Recept vypadá zajímavě:-p s hořčicí lososa jsem ještě nedělala,mám co zkoušet:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • Romario Romario

    Další recept na lososa do sbírky. Skvělé:yes::-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    to je zase lahoda na talíři :-8 Elizo, boduješ ;-)+

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam, to bych si dala a klidně i teď:-8:yes::-K

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    To bude mňamka :yes: +7

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    moc dobrá kombinace dala bych si hned:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, losos s koprem a něčím dosladka je právě typické pro švédskou kuchyni. Mně tato kombinace zachutnala ihned; naopak například na francouzskou kuchyni a na typicky italské těstoviny jsem si musela chvilku zvykat...(na pizzu nee, tu miluju jakoukoli od dětství).
    Okamžitá láska na talíři bylo Švédsko a hóódně na jih... - Řecko. Každá jiná, ale moje dvě nejoblíbenější národní kuchyně. ;-) A ještě Asie tak, jak ji vaří v Praze...;-):-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: losos na kopru losos kopr pečený losos s koprem losos s omáčkou peceny losos s omackou medovohorcicna omacka losos s hořčičnou omáčkou pečený losos hořčičná omáčka s koprem losos s medem a hořčicí recepty losos s omáčkou losos recepty kopr losos recept losos s hořčicí a medem candát s hořčičnou omáčkou pstruh s hořčičnou omáčkou obalovaný losos s medem a hořčicí losos pečený losos s koprem losos s hořčicí

Zapomněl/a jsem heslo