Nutriční hodnoty (Tyrolská játra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 379 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,03 g |
| Tuky | 25,17 g |
| – nasycené | 10,40 g |
| – nenasycené | 11,88 g |
| –– mononenasycené | 8,05 g |
| –– polynenasycené | 3,83 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 44,90 g |
| – cukry | 9,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích jater | Játra hovězí | 500 g |
| 1 sáček 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvá zelenina) | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 smetana na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru (možno vynechat) | Cukr bílý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |