Nutriční hodnoty (Podzimní jablečno-skořicový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 518 kJ / 4 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
| Tuky | 178,98 g |
| – nasycené | 101,89 g |
| – nenasycené | 64,78 g |
| –– mononenasycené | 54,85 g |
| –– polynenasycené | 9,93 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 29,75 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 2,14 g |
| Sůl | 4,03 g |
| Sacharidy | 664,55 g |
| – cukry | 323,45 g |
| ––– laktóza | 26,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek strouhanky | Strouhanka pšeničná | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek celozrnné mouky nebo polohrubé mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru (nebo cukru krupice) | Cukr třtinový | 250 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 větší vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 500 g 500 g polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 2 2 větší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 2 - 3 2 - 3 pevná a nepříliš sladká jablka (použila jsem odrůdu Gala) | Jablko čerstvé | 375 g |
| skořicový cukr na posypání | Cukr skořicový |