Nutriční hodnoty (Polévka z klobásy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 224 kJ / 771 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 52,20 g |
| – nasycené | 28,78 g |
| – nenasycené | 22,54 g |
| –– mononenasycené | 14,04 g |
| –– polynenasycené | 8,50 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 264 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,10 g |
| Sacharidy | 27,40 g |
| – cukry | 4,80 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g sádla | Sádlo vepřové | 20 g |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| voda | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 kostka 1 kostka Masoxu - případně vegeta - není podmínkou | Bujón hovězí | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 300 g 300 g kvalitní uzené klobásy - maďarský typ | Klobása | 300 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| jako zavářka - drobenka, strouhání, nebo zvlášť vyvaříme široké nudle | Těstoviny pšeničné | |
| vejce natvrdo - na osobu jedno | Vejce slepičí |