Nutriční hodnoty (Játrový řízek v jablkovém těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 171 kJ / 1 236 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 114,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,83 g |
| Tuky | 31,22 g |
| – nasycené | 6,36 g |
| – nenasycené | 13,89 g |
| –– mononenasycené | 9,27 g |
| –– polynenasycené | 4,62 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 11,67 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 700 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 101,84 g |
| – cukry | 32,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg vepřových jater nebo telecích | Játra vepřová | 500 g |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 0,05 l 0,05 l bílého vína | Víno bílé suché | 50.00000074505806 ml |
| 6 dkg 6 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| na špičku nože na špičku nože mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |