Polévka koprová - kulajda

Katerina Valigurova Kuchařka:

Doba přípravy: asi hodinu a něco PT1H00M z 6ti l hrnce-hodně Polévky 6 názorů

56

Suroviny

máslo (olej)
hladká mouka
cibule
kmín
sůl
brambory
hřiby
kopr
vejce (asi 4 a 4 uvaříme předem na tvrdo)
1 smetany - sladká
1 kysaná smetana(na velký hrnec velké)
ocet
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si uvaříme na tvrdo (alespoň 4). Na másle (popřípadě oleji, nebo půl na půl) zpěníme cibuli, poté zasypeme moukou, chvíli zasmažíme, zalijeme vodou, dobře rozmícháme.

  2. Přidáme houby (sušené alespoň 2 hod. namočené-nejlépe přes noc), osolíme, okmínujeme a asi půl hodiny povaříme.

  3. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a sekaný čerstvý kopr (nebo sterilovaný, ale ten dáme až ke konci) a vaříme až skoro do úplného změknutí brambor.

  4. Uděláme si záklechtku z hladké mouky a dle libosti zahustíme. Za stáleho míchání a přidáme rozvedlané obě smetany spolu, poté rozkvedlané vejce, povaříme 2 minutky. Necháme dojít, ale sem tam ještě promícháme.

  5. Dochutíme octem, citronem nebo Podravkou bez glutamanu a nakonec protlačíme vařená vejce nebo je dáme zvlášť na talířek rozčtvrtěná.

Poznámka

Polévka je hodně sytá a vydatná, proto u nás podáváme další chod až za 3hod. Je u nás velmi oblíbená.

Dávám vše většinou "od oka", dle chuti a oblíbenosti surovin ( někdy bez hřibů, někdy jen rozkvedlaná vejce a jindy zas jen vařená).

Dobrú chuť :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka koprová - kulajda

  • casino casino

    evula: :yes:
    Nemyslím to konkrétně k tomuto rcp, ale Je potěšující potkat člověka či dámu:-D kteří recepty i čtou a ne je pouze bezduše palcují.
    K receptu: Smetanu přidávám až nakonec a čerstvý kopr nevařím:-8

    Odpovědět

  • evula evula

    Zaráží mě použití zásmažky i záklechtky, použije se tak více nádobí, ale technologicky ani chuťově to asi nemá význam

    Odpovědět

  • miliska:díky :-) moc mě to těší :-)

    Odpovědět

  • Radka Radka (neregistrovaný)

    je mi 17 , a tuhle polévku mám ze všech nejradši :) moc děkuji za recept :) u nás doma , to je nejoblíbenější jídlo :) celý hrnec je do večera fuč :) je to mnamka :):-K

    Odpovědět

  • miliska miliska(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem vyzkousela a je perfektní. Urcite ji budu varit brzy znova ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Zrovna máme dneska kulajdu taky, jenom bez vejce a pouze se zakysanou smetanou. Máme ji rádi.:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo