Nutriční hodnoty (Humpolácké ledvinky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 925 kJ / 938 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,37 g |
| Tuky | 86,89 g |
| – nasycené | 42,63 g |
| – nenasycené | 43,08 g |
| –– mononenasycené | 36,82 g |
| –– polynenasycené | 6,26 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 5,03 g |
| Cholesterol | 79 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,15 g |
| Sacharidy | 25,73 g |
| – cukry | 12,55 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 4 kusy 4 kusy vepřových ledvinek | Ledviny vepřové | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička papriky | Paprika bílá čerstvá | 5 g |
| 6 ks 6 ks žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý |