Nutriční hodnoty (Brambory "na loupačku")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 920 kJ / 2 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,75 g |
| Tuky | 148,80 g |
| – nasycené | 94,45 g |
| – nenasycené | 49,10 g |
| –– mononenasycené | 45,41 g |
| –– polynenasycené | 3,69 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 27,65 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 313 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 219,01 g |
| – cukry | 35,61 g |
| ––– laktóza | 23,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,6 kg 1,6 kg stejně velkých brambor (varný typ A) | Brambor zimní | 1600.000023841858 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 5-7 lžic 5-7 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky (nebo i jiných bylinek) | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek křenu | Křen čerstvý |