Nutriční hodnoty (Povidlové šátečky bez kynutí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 40
| Energie | 16 129 kJ / 3 855 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,45 g |
| Tuky | 244,43 g |
| – nasycené | 148,92 g |
| – nenasycené | 86,92 g |
| –– mononenasycené | 76,82 g |
| –– polynenasycené | 10,10 g |
| ––– omega 3 | 1,17 g |
| Vláknina | 12,49 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 342,31 g |
| – cukry | 97,40 g |
| ––– laktóza | 5,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 30 g 30 g cukru moučka | Cukr bílý | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 kostka 1 kostka kvasnic (42 g) | Droždí pekařské lisované | 23 g |
| 5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| povidla | Povidla | |
| 20 g 20 g másla (plátek asi 1 cm) | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru písek | Cukr bílý | 45 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |