Františkovské nudle

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: asi 20 minut 3-4 porce Houby 10 názorů

Suroviny

čerstvé houby dle chuti
čínská konzerva vepřového masa
1 cibule
zakysaná smetana
2-3 balíčky čínských nudlí
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle z čínské konzervy osmažím nadrobno nakrájenou cibuli a přidám houby.

  2. Když se vydusí z hub veškerá voda, přidám maso. Vše krátce opražím, zaliji zakysanou smetanou.

  3. Lehce prohřeji, odstavím a přimíchám čínské nudle, které jsem si předtím zalil horkou vodou a scedil. Ihned podávám.

Poznámka

Tento recept vznikl při dovolené ve Františkově na Táborsku. Při túře moje děti objevili krásnou rodinku pravých hřibů, které jsme si samozřejmě donesli do chalupy. Ve spíži jsme však objevili jen suroviny uvedené výše. Nápad přišel okamžitě a skvělé jídlo, které je dodnes oblíbeným "rychloblafem" naší rodiny, bylo po chvilce na světě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Františkovské nudle

  • Paul Sulc NYC Paul Sulc NYC(neregistrovaný)

    Jam pamatuju cinske veprove jeste v davnych dobach, v sedesatych letech A bylo perfektni a cinska kachnicka v konserve jeste lepsi. Kde ty casy jsou, kdy byl bulharsky dzuvez s tunakem ci papriky plnene uzenym v rajske omacce, vse dobre a celkem kavalitni a lacine, tehda byly jeste normy.

    Odpovědět

  • mirka dvorakova mirka dvorakova(neregistrovaná)

    opravdu nejchutnejsi konzorvy prodavaji v Lidlu

    Odpovědět

  • Janull Janull(neregistrovaný)

    Můžeme to být mńamka,určitě vyzkouším,ale vepřovku použiju raději vlastní výroby. ;-) :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    ota: To je fakt. V Lidlu jsem viděla právě ty vepřové konzervy ve sklenici :-)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Tzv. čínské maso se vyrábělo i u nás.
    Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
    Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
    Slušné konzervy mají od 70% masa.

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-)) Nedávno jsem také potřebovala rychlovku , koupila jsem v lídlu vepřové maso ve vlastní štávě - konzerva , a chalupárské vepřové maso - ve skleničce. Obojí bylo docela dobré :-D
    Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem
    :-D , ale to už je hooodně dávno , to ještě byly konzervy co se daly jíst;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jarda Kadic: Jo, Jaroušku, čínská je dobrá, ale já ji neviděla u nás léta, to ostatní se opravdu jíst nedá. Recept se mi moc líbí, jen jsem nikdy neviděla čínské tak široké nudle, ale to už je fuk :-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    jarda Kadic::yes: nějak to zlobí:-O

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Možná,že někdo řekne: “čínská konzerva-jak to můžete jíst?“Ale já to neřeknu.Nevím,kolik je výrobců, kteří ji vyrábějí,ale kousek od města Bíliny ji vyrábějí také.A opravdu dobrou.Dělají i “luncheon meat“v několika druzích.Já kupuji občas v černém provedení a je také jedlá.Tu firmu vlastní Číňané, zaměstnanci jsou Češi.

    Odpovědět

Tématické fráze: nudle výroba čínských nudlí cinske nudle se smetanou recepty z nudli nudle s vepřovou konzervou vyroba domacich cinskych nudli čínské nudle se slaninou recept na výrobu čínských nudlí prave činske nudle recept rýžové nudle lidl nudle s houbami nudle recepty celestýnské nudle recept na cinsky nudle nudle s ? složení masa u srny veprove nudle houby dobrý recept na nudle masova konzerva a nudle nudle s masovou konzervou

Zapomněl/a jsem heslo