Nutriční hodnoty (Lahůdkově zapečený květák s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 547 kJ / 848 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,33 g |
| Tuky | 52,82 g |
| – nasycené | 22,95 g |
| – nenasycené | 22,11 g |
| –– mononenasycené | 17,81 g |
| –– polynenasycené | 4,29 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 4,06 g |
| Cholesterol | 946 mg |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 5,23 g |
| Sacharidy | 19,75 g |
| – cukry | 12,68 g |
| ––– laktóza | 10,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 100 g 100 g šunky vcelku (nebo salámu, který se dá strouhat) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 100 ml 100 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 100 g 100 g strouhaného sýra Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 konzerva 1 konzerva krájených žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 dl 1 dl vývaru z květáku | Vývar zeleninový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| medvědí česnek | Česnek medvědí čerstvý | |
| zelená část pórku | Pórek čerstvý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |