Nutriční hodnoty (Valašská kyselica)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 304 kJ / 1 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 83,54 g |
– nasycené | 40,52 g |
– nenasycené | 40,80 g |
–– mononenasycené | 25,58 g |
–– polynenasycené | 15,22 g |
––– omega 3 | 1,30 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 69,80 g |
– cukry | 20,20 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g |
200 g 200 g klobásy | Klobása | 200 g |
100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1,5 l 1,5 l masového vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
4 kuličky 4 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 špetka 1 špetka mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
4 kuličky 4 kuličky celého nového koření | Nové koření | |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g tuku | Margarín | 50 g |
20 g 20 g hladké mouky na jíšku | Mouka pšeničná hladká | 20 g |