Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa sterilovaná, bez ochucení

Nadúroda cuket na zahrádce vybízí zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná nasladko i naslano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 25 min

115 min (90 min příprava + 25 min tepelná úprava)

21. 8. 2020 18:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 657 kJ / 2 308 kcal
Bílkoviny56,70 g
Tuky122,00 g
Vláknina140,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy210,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství cuket je orientační, záleží na velikosti.

Ze 7 kg cuket mi vyšlo 6 sklenek od vepřového masa (1 sklenka = 300 g).

Semínka s buničitou hmotou můžeme uvařit, poté přes jemný cedník propasírovat a použít jako základ do polévky - například https://www.toprecepty.cz/recept/36292-zeleninova-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cuketa, máslo, olej

TopRecepty.cz

Cuketa sterilovaná, bez ochucení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5N5v