Nutriční hodnoty (Jablkový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 996 kJ / 2 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,58 g |
| Tuky | 120,87 g |
| – nasycené | 24,26 g |
| – nenasycené | 93,55 g |
| –– mononenasycené | 51,49 g |
| –– polynenasycené | 42,07 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 45,59 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 195,61 g |
| – cukry | 145,69 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 200 g 200 g mandlí | Mandle neloupané | 200 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžíce 1 lžíce ovesných vloček | Vločky ovesné | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 2 dl 2 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |