Nutriční hodnoty (Balkánský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 961 kJ / 947 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 57,77 g |
| – nasycené | 6,53 g |
| – nenasycené | 47,97 g |
| –– mononenasycené | 33,29 g |
| –– polynenasycené | 14,68 g |
| ––– omega 3 | 4,10 g |
| Vláknina | 18,60 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 68,33 g |
| – cukry | 60,73 g |
| ––– laktóza | 18,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g paprik | Paprika bílá čerstvá | 400 g |
| 200 g 200 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 200 g |
| 200 g 200 g salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| černé olivy (nemusí být) | Olivy čerstvé zralé | |
| 2 kelímky 2 kelímky bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |