Cibulová marmeláda

aaura Kuchařka: aaura

Zavařeniny 13 názorů

Suroviny

1 kg červené cibule na proužky
4 stroužky česneku na plátky
4 lžíce olivového oleje
140 g hnědého cukru ( kdo má rád, může dát místo toho med )
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky mletého chilli ( nemusí být )
300 ml červeného vína
200 ml červeného vinného octa
špetka soli
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a česnek.

  2. Přidáme nasekaný tymián, sůl, pepř, cukr (med) a promícháme.

  3. Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.

  4. Přilijeme víno a ocet (případně chilli) a na prudším ohni vaříme asi 25 minut.

  5. Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule nám ztmavne (barvou připomíná červené zelí).

  6. Můžeme sterilovat v malých skleničkách, ale vydrží docela dlouho v lednici.

Poznámka

Výborné jako příloha k masu, ale i sýrům a paštice. Já jsem do cibule přidala ještě sušené brusinky a nemělo to chybu, celé to padlo o víkendu jako příloha ke grilovanému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulová marmeláda

  • magdalenka magdalenka

    madlina:toto nie je ako marmeláda z ovocia. Myslím, že DP pekáreň by cibuľu "rozbila" miešaním. V PH hrnci som dávno robila, tipujem 4 hod. high. Zbadáš, stmavne to a zhustne.:-))

    Odpovědět

  • madlina madlina

    magdalenka:
    Magdalenko,mám dotaz.Myslíš, že bych tu cibul.marmeládu mohla udělat v domácí pekárně? Tam totiž dělám normální džemy, jako merunky, broskve at. Děkuju. A pokud se týče toho PH, jak dlouho tedy se to tam čmochtá?:-)

    Odpovědět

  • aaura aaura(autorka receptu)

    jejej....pardon....ten cukr, nebo med se tam dává hned zezačátku, aby mělo co karamelizovat :-8. A chilli přidáme s vínem a octem :-)- už jsem to opravila

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-?:-?:-? A co s cukrem či medem a také chilli? - z postupu to nějak vypadlo.

    Odpovědět

  • aaura aaura(autorka receptu)

    jo..a vařila jsem to zakryté....ze začátku, až ke konci jsem to odkryla ;-)

    Odpovědět

  • aaura aaura(autorka receptu)

    Já jsem to viděla vařit itala (s italem v kuchyni), ale dělal to trochu jinak. Líbilo se mi to a hledala jsem recept. Přímo ten jeho jsem nenašla, tak jsem brouzdala po netu a našla pár variant, které jsem tak nějak poskládala do podoby, která by chutnala mně ;-). Nejdřív jsem samozřejmě hledala tady a byla jsem překvapená, že tu nic takového není....až teď v podobných vyskočila cibuláda a je to vlastně to samé, ale z bílé cibule. To také vyzkouším :-p. Nedělala jsem to z tohoto množství, co píšu, měla jsem 4 velké cibule doma a chuť to zkusit, takže jsem to dělala spíš od oka a množství surovin jsem obšlehla z těch receptů, co jsem kde našla. Já to dělala právě s tím medem, protože jsem neměla hnědý cukr a chutnalo nám, proto tam ten med uvádím. No a měla jsem jednu necelou sklenici. Tu vidličku-vařečku používám hodně....mám jí ráda a mám jich několik....ale ruka? :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Tak to se mi také moc líbí a už to znamenám. Dovedu si představit tu dobrotu k masíčku z grilu. :-p Děkuji za receptík. J.

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Vypadá to moc dobře, už jsem se kdysi na něco takového taky chystala, ale recept kamsi zapadl... Můžu se zeptat: to se vaří celé BEZ poklice? Díky ;-) A ještě jeden: kolik toho z téhle dávky asi tak je? Děkuju!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pipre: Jani, já taky,mám různé varianty, jen se mi líbí ta fotka tu,připomíná to kostlivce, :-)):-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to vypadá chuťově moc dobře:yes:
    Spagi, jo takovou vidličkovou vařečku mám také. Hodně ji používám:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já ji také dělám, recept byl na tv Paprika myslím

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja robím v pomalom hrnci, skvelé ku grilovačke.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak tohle se mi moooc líbí, supéér nápad. Červenou cibuli milujem a zbytek úplně vidím a chutnám, noo ty brusinky nebo naše jizerské klikve, mňááám:-p:-p:yes::yes:
    Jen jsem přemýšlela, co je to ještě v té hotové směsi, je to taková ta vidlička dřevěná že jo? Vypadá to jak ruka :-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: cibulová marmeláda z červené cibule marmeláda z červené cibule cibulový džem recept na cibulovou marmeládu cibuláda z červené cibule cibulová zavařenina cibulková marmeláda červená cibule marméláda džem z červené cibule cibulada cibulová marmeláda k masu chilli marmeláda marmeláda z bílé cibule cibuláda recept cibulovamarmelada cibulivá marmeláda cibulova marmelada z bile cibule cibulová marmiláda marmeláda s červené cibule cibulová marmeláda podle pohlreicha