Nutriční hodnoty (Celozrnný kefírový chleba s dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 601 kJ / 2 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 74,47 g |
Tuky | 50,52 g |
– nasycené | 8,13 g |
– nenasycené | 39,68 g |
–– mononenasycené | 20,35 g |
–– polynenasycené | 19,33 g |
––– omega 3 | 1,70 g |
Vláknina | 28,26 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,23 g |
Sacharidy | 424,58 g |
– cukry | 38,34 g |
––– laktóza | 7,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 ml 200 ml kefíru | Kefír | 200 ml |
200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
3 lžičky 3 lžičky oleje | Olej řepkový | 15 ml |
2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |
90 g 90 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 90 g |
180 g 180 g pšeničné celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 180 g |
280 g 280 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
50 g 50 g dýňového semínka | Dýňová semínka | 50 g |
12 g 12 g droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |
(možno přidat větší špetku špetku sušené mleté cibule) |