Nutriční hodnoty (Bramborový salát na přání)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 509 kJ / 5 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 90,49 g |
| Tuky | 187,62 g |
| – nasycené | 88,81 g |
| – nenasycené | 92,09 g |
| –– mononenasycené | 76,64 g |
| –– polynenasycené | 15,46 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 117,91 g |
| Cholesterol | 304 mg |
| Sodík | 7,57 g |
| Sůl | 17,65 g |
| Sacharidy | 726,90 g |
| – cukry | 85,88 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-5 kg 3-5 kg brambor | Brambor zimní | 4000 g |
| 200 g 200 g oravské slaniny | Špek | 200 g |
| 1 1 červená (nebo bílá) cibule | ||
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 50 g 50 g sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 50 g |
| 1 sklenička 1 sklenička Moravanky (nebo Kunovjanky) | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné (nebo dijonské) hořčice | ||
| 1 1 majonéza (440 ml) | Majonéza | |
| 1 1 tatarka (440 ml) | Tatarská omáčka | |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany 16 % | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 200 g 200 g šunky (nebo šunkového salámu) | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | 30 g |