Nutriční hodnoty (Bramborový salát na přání)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 509 kJ / 5 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 90,49 g |
| Tuky | 187,62 g |
| – nasycené | 88,81 g |
| – nenasycené | 92,09 g |
| –– mononenasycené | 76,64 g |
| –– polynenasycené | 15,46 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 117,91 g |
| Cholesterol | 304 mg |
| Sodík | 7,57 g |
| Sůl | 17,65 g |
| Sacharidy | 726,90 g |
| – cukry | 85,88 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 kg 4 kg brambor (dle potřeby) | Brambor zimní | 4000 g |
| 200 g 200 g oravské slaniny | Špek | 200 g |
| 1 1 červená cibule (nebo žlutá) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 50 g 50 g sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 50 g |
| 330-340 g 330-340 g Moravanky (nebo Kunovjanky) | Zelenina směs sterilovaná | 335 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 200 g 200 g šunky (nebo šunkového salámu) | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | 30 g |
| zelená petrželka (dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
| lák z okurek (na dochucení) | Nálev z okurek | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice (nebo dijonské) | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 440 ml 440 ml majonézy | Majonéza | 440 g |
| 440 ml 440 ml tatarské omáčky | Tatarská omáčka | 440 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany 16% | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |