Nutriční hodnoty (Makové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 307 kJ / 2 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,50 g |
| Tuky | 65,28 g |
| – nasycené | 9,12 g |
| – nenasycené | 41,90 g |
| –– mononenasycené | 15,48 g |
| –– polynenasycené | 26,42 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 339,70 g |
| – cukry | 204,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 80 g 80 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 80 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| meruňkový džem | Džem meruňkový |