Nutriční hodnoty (Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 600 kJ / 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,61 g |
| Tuky | 82,01 g |
| – nasycené | 42,88 g |
| – nenasycené | 36,88 g |
| –– mononenasycené | 31,18 g |
| –– polynenasycené | 5,70 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 8,67 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 4,44 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 17,45 g |
| – cukry | 10,41 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 porce 4 porce špaget | Špagety pšeničné | |
| 2 2 konzervy tuňáka | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 2 2 větší rajské protlaky | Protlak rajčatový | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 3 lžíce 3 lžíce sardelové pasty | Sardelová pasta | 45 g |
| 100 g 100 g zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | 100 g |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhaný sýr na posypání pokrmu | Sýr kravský tvrdý 30% |