Nutriční hodnoty (Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 600 kJ / 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,61 g |
Tuky | 82,01 g |
– nasycené | 42,88 g |
– nenasycené | 36,88 g |
–– mononenasycené | 31,18 g |
–– polynenasycené | 5,70 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 8,67 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 17,45 g |
– cukry | 10,41 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 porce 4 porce špaget | Špagety pšeničné | |
2 2 konzervy tuňáka | Tuňák ve vlastní šťávě | |
2 2 větší rajské protlaky | Protlak rajčatový | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
olivový olej | Olej olivový | |
3 lžíce 3 lžíce sardelové pasty | Sardelová pasta | 45 g |
100 g 100 g zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | 100 g |
provensálské koření | Provensálské koření | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
strouhaný sýr na posypání pokrmu | Sýr kravský tvrdý 30% |