Nutriční hodnoty (Můj boršč v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 006 kJ / 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,14 g |
| Tuky | 20,45 g |
| – nasycené | 4,98 g |
| – nenasycené | 10,18 g |
| –– mononenasycené | 8,40 g |
| –– polynenasycené | 1,78 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 26,39 g |
| Cholesterol | 293 mg |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 75,80 g |
| – cukry | 31,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 - 500 g 400 - 500 g vepřové plecko | Vepřová plec | 450 g |
| 500 g 500 g hlávková kapusta - zelí | Kapusta hlávková čerstvá | 500 g |
| 2 - 3 ks 2 - 3 ks červená repa | Červená řepa čerstvá | |
| 2 ks 2 ks brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer kousek kousek | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 ks 2 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| černé koření | Pepř černý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml rajčatové šťávy | Šťáva z rajčete | 200 ml |
| mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| voda | Voda | |
| kostka kostka masoxu | Bujón hovězí | |
| zakysaná smetana na servírování | Smetana kravská zakysaná 12% |