Nutriční hodnoty (Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 507 kJ / 4 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,65 g |
| Tuky | 248,48 g |
| – nasycené | 37,49 g |
| – nenasycené | 198,68 g |
| –– mononenasycené | 153,53 g |
| –– polynenasycené | 45,15 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 36,82 g |
| Cholesterol | 568 mg |
| Sodík | 498 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 422,69 g |
| – cukry | 332,55 g |
| ––– laktóza | 23,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| malá špetka špetka (mezi 2 prsty) soli | Sůl mořská | |
| 1 1 šlehačka Rama Cremefine | Rostlinná šlehačka | |
| 500 g 500 g hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
| 1 1 želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker) | Ztužovač želatinový | |
| moučkový cukr podle chuti (ale ani nemusí být) | Cukr bílý | |
| 250 g 250 g mletých oříšků (měla jsem lískové) | Lískový ořech | 250 g |
| 250 - 300 g 250 - 300 g marcipánu (nejlépe pravého) | Marcipán | 275 g |
| 100 g 100 g kvalitní hořké čokolády (čokoládová modelovací hmota) | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu nebo tekutého medu | ||
| olej | Olej řepkový |