Podzimní jelení ragů

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut + naložení masa 6 porcí Jiné maso 21 názorů

Suroviny

1 kg jelení plece
2 velké cibule
2 větší mrkve
20 dkg uzeného špeku
sůl
hladká mouka
máslo
Marináda:
10 kuliček jalovce
5 bobkových listů
5 kuliček černého pepře
1 kávová lžička - hrubé soli
vše smíchat s 2 lžícemi oleje
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu.

  2. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.

  3. V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda.

  4. Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo.

  5. Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev.

  6. Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 -90 minut.

  7. Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme.

  8. Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podzimní jelení ragů

  • Petaja Petaja

    Tak dnes jsem dělala a opravdu dobré. Naloženo jsem měla 2 dny, jen jsem vše z úspory času uvrhla do tlakového hrnce. Zahušťovala jsem, po přepasírování, jíškou (máslo+ mouka) a na konci jsem teda nedávala mrkev, jen jsem ji nechala vyvařit. Rodinka vařenou mrkev nemusí....Přílohu jsem udělala bramborovou kaši, kvůli dětem. Tříleťák snědl velký talíř, přítel si malinko dopepří, omáčka je jemňejší...Všem nám chutná :yes::-):-K. Díky za super recept...

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Opravdu jsem to udelala, doporucuji, je to vynikajici.

    Odpovědět

  • evík evík

    Posílám bodík a budu se těšit až seženu masíčko:-p:-p:-O:-O:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no, tak opět polknu a nechám si zajít chuť:-D:yes: už nemám ani kance a jelena no toho už jsme neměli hodně let - ale asi bude inprovizace - mix hovězího a vepřového - schválně, jestli to moji strávníci poznají;-)

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    hmmmmmmmmmmmmmmmmm:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný recept:-K+11:yes:A omáčka je parádní:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ha, další lovec jelenů, ještě, že máme zdroj, viď Otíku;-). Já ho dojídala ještě dnes a ty už s novým receptem:-p:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :-Okrása a určitě i:-p:-p:yes:+9

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm mám slíbeného srnce ;-);-):-p:-p

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Colombo65:parádní recept:-p+8:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle joooo:-O:-K:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • vseumel vseumel

    Fotka i recept vypadají krásně, ale jak uvařit jelení ragů bez jelena ?:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    :yes::yes::-O mám v mrazáku kýtu z daněly:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Colombo65: Otíku, tak ty nejen chodíš na ryby, ale i na jeleny jo:-O:-? Kruciš, ale máš to bezvadný, nezbylo-taková dobrůtka asi ne, já vím:-( Tak máš aspoň 4.bod:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jelení maso recepty jak naložit jelení maso recepty jelení maso jelenní ragů jelení ragú na víně recept na jelení maso marináda na jelení maso jelení maso recept jelení maso recepty na jelení maso recepty ragů naložení jeleního masa ragů z divočiny jeleníragů ragů z jeleního masa jelení kousky daněla recepty daněla recept jelení ragů na zelenině ragů recepty jelení maso