Nutriční hodnoty (Kuře na červeném víně (Coq au Vin))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 627 kJ / 1 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,15 g |
| Tuky | 110,14 g |
| – nasycené | 54,08 g |
| – nenasycené | 54,66 g |
| –– mononenasycené | 45,56 g |
| –– polynenasycené | 9,10 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 33,96 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 5,64 g |
| Sacharidy | 49,31 g |
| – cukry | 18,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře | Kuře | |
| 125 g 125 g slaniny vcelku | Špek | 125 g |
| 400 ml 400 ml červeného burgundského vína | Víno bílé suché | 400 ml |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4-6 4-6 menších červených cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| 250 g 250 g žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| celý černý pepř | Pepř černý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| tymián | Tymián sušený | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |