Nutriční hodnoty (Kohoutí hřebeny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 020 kJ / 6 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 121,42 g |
Tuky | 241,65 g |
– nasycené | 110,25 g |
– nenasycené | 117,99 g |
–– mononenasycené | 86,53 g |
–– polynenasycené | 31,46 g |
––– omega 3 | 2,30 g |
Vláknina | 34,11 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 944,30 g |
– cukry | 260,58 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hladké mouky nebo mouky ZLATKA | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
malá lžička lžička soli | Sůl mořská | |
12 dkg 12 dkg másla | Máslo kravské | 120 g |
8 dkg 8 dkg Zlaté hané | Margarín máslový | 80 g |
5 dkg 5 dkg sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
20 dkg 20 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
1 balení 1 balení čerstvého droždí (42,5 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
mletý mák a mléko svařit, | Mák modrý mletý | |
cukr přidat až poté, aby nebyl řídký | Cukr bílý | |
2 ks 2 ks hřebíčku | Hřebíček | |
1 lžíci 1 lžíci rybízového džemu | Džem z červeného rybízu | 15 g |
malou lžičku lžičku skořice | Skořice ceylonská | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
oloupaná jablka (na hrubším struhadle nastrouhaná zahustíme) | Jablko čerstvé | |
perníčky ruměnky nebo perník na strouhání, popř. mleté piškoty | ||
rozinky (namočené v rumu) | Rozinky | |
1 1 velkou lžíci rumu (ale opravdu až nakonec, aby se vařením neodpařoval) | Rum |