Nutriční hodnoty (Polévka s rýží, fazolkama a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 991 kJ / 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
| Tuky | 15,22 g |
| – nasycené | 10,08 g |
| – nenasycené | 4,92 g |
| –– mononenasycené | 4,36 g |
| –– polynenasycené | 0,56 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 11,17 g |
| – cukry | 5,15 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší hrsti rýže | Rýže bílá | |
| 2 hrsti 2 hrsti fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/3 1/3 pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| 2 2 rovné lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 1 1 vrchovatou lžíci Podravky | Kořenící směs sypká | |
| petrželka zelená | Petržel nať čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |