Nutriční hodnoty (Stroganoff podle dědy šéfkuchaře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 803 kJ / 1 387 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,21 g |
| Tuky | 82,35 g |
| – nasycené | 49,91 g |
| – nenasycené | 28,04 g |
| –– mononenasycené | 25,56 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 19,90 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 31,35 g |
| – cukry | 18,65 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězí roštěné | Hovězí roštěnec | 500 g |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 lžíce 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 45 g |
| černý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |