Nutriční hodnoty (Bramboračka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 658 kJ / 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,73 g |
| Tuky | 2,29 g |
| – nasycené | 0,55 g |
| – nenasycené | 1,38 g |
| –– mononenasycené | 0,38 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 34,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 555 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 63,04 g |
| – cukry | 15,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub (nebo dle chuti) | Houby sušené směs | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 kus 1 kus celeru (asi 50 g) | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kapusta | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 2 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| vývar (podle potřeby) | Vývar masový | |
| 1 1 –2 lžičky polévkového koření | Polévkové koření tekuté | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| libeček (dle chuti) | Libeček čerstvý | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| petrželová nať na dokončení (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| tuk na restování (máslo, sádlo) | Margarín |