Nutriční hodnoty (Litina od Janičky z Kovářova)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 687 kJ / 3 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 91,60 g |
Tuky | 42,47 g |
– nasycené | 14,88 g |
– nenasycené | 17,97 g |
–– mononenasycené | 12,40 g |
–– polynenasycené | 5,57 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 33,62 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 622,11 g |
– cukry | 55,43 g |
––– laktóza | 36,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3/4 l 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
3/4 kg 3/4 kg polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
4 4 syrové brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 - 4 2 - 4 vejce - syrové (přesněji vaječný obsah) | Vejce slepičí | 210 g |
česnek (přiměřeně podle chuti, ale bych raději nešetřil) | Česnek čerstvý | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
škvarky (nejlépe domácí větší velikosti), také může být lžíce lžíce sádla | Škvarky | |
2 kostičky 2 kostičky droždí á 42 g(čerstvé, lisované NOLI, Fala) | Droždí pekařské lisované | 84 g |
mák na vysypání pekáče | Mák modrý |