Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 595 kJ / 4 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,88 g |
| Tuky | 220,84 g |
| – nasycené | 45,64 g |
| – nenasycené | 164,84 g |
| –– mononenasycené | 103,05 g |
| –– polynenasycené | 61,79 g |
| ––– omega 3 | 2,71 g |
| Vláknina | 31,00 g |
| Cholesterol | 731 mg |
| Sodík | 647 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 462,77 g |
| – cukry | 259,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| trocha trocha skořice | Skořice ceylonská | |
| 75 g 75 g cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 75 g 75 g mletých mandlí (nebo ořechů) | Mandle loupané mleté | 75 g |
| 100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
| 100 g 100 g marcipánu | Marcipán | 100 g |
| 125 g 125 g Hery nebo másla | Margarín | 125 g |
| 75 g 75 g moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |