Nutriční hodnoty (Hrachová polévka z uzených křížových kostí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 591 kJ / 3 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 393,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 300,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,38 g |
| Tuky | 105,70 g |
| – nasycené | 51,29 g |
| – nenasycené | 44,29 g |
| –– mononenasycené | 31,23 g |
| –– polynenasycené | 13,06 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 85,95 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 950 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 275,95 g |
| – cukry | 29,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg uzené kosti (křížové) | Kost vepřová | 1000 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 300 g 300 g hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 pastinák | Pastinák čerstvý | |
| 1-2 1-2 brambory | Brambor zimní | 75 g |
| 3-6 3-6 zoubků česneku | Česnek čerstvý | 315 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř celý | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |